Maison Moët & Chandon și-a dezvăluit programul de agroecologie „Natura Nostra”*, care are ambiția de a crea 100 de kilometri de coridoare ecologice în regiunea Champagne între 2022 și 2027.
Acest program de acțiune e menit să accelereze tranziția ecologică în favoarea unei biodiversități mai mari și să protejeze flora și fauna din Champagne. 1.743 de arbori vor fi plantați de către angajații vinăriei, diversificând ecosistemele naturale prezente pe terenul Fort Chabrol (institutul de cercetare viticolă și oenologică Moët et Chandon).
Reamintim că 1743 este anul înființării și un număr simbolic pentru Maison Moët & Chandon, care își serbează astfel atât data fondării, dar și angajamentul său de secole pentru conservarea naturii.
25 noiembrie a marcat, așadar, prima acțiune a acestui program de amploare și startul unei inițiative care va fi desfășurată în cursul câtorva ani la cramele și siturile istorice ale Moët & Chandon.
O ambiție de 100km de coridoare ecologice
Din 2022, 10 kilometri de coridoare ecologice vor fi create pe marile domenii ale producătorului francez.
”Astăzi a fost o zi mândră pentru Moet & Chandon Biodiversity! Împreună cu 100 de manageri pasionați am lansat programul de Agroecologie de 5 ani pentru conservarea biodiversității „NATURA NOSTRA” Cu ambiția de a planta 100 km de coridoare ecologice care vor lega zonele naturale existente în toate domeniile noastre, facilitățile istorice și viticole.”, a declarat într-o postare pe LinkedIn doamna Berta DE PABLOS-BARBIER, președinta și CEO-ul companiei.
Acuarele în loc de randări 3D
Pentru a marca momentul, Moët & Chandon a inaugurat expoziția „Fortul Chabrol, biodiversitatea de mâine, astăzi” organizată în cadrul sitului.
Constând din lucrări pictate de artista Emmanuelle CHEVALIER, această expoziție le oferă vizitatorilor o perspectivă între prezentul și viitorul locului, și o reprezentare artistică a beneficiilor inițiativei pentru biodiversitate.